Eszter és Zoli rejtvénye — mi a különbség a két kép között?

Garai Edler Eszter és Radnóti Zoltán találós kérdése 2013. decemberéből:
Találja meg a 181.000 különbséget a két kép között!
chanukia-300x225image
 
 
 
 
 
A megoldás:
Az első képen látható „tettért” az elkövetőt – M. Tamást – Pesti Központi Kerületi Bíróság 2013. december 7-én meghozott ítéletével, garázdaság vétsége miatt egy évre próbára bocsátotta.
A második képen látható „tettért” az elkövetőket – Szabó Rebeka és Scheiring Gábor parlamenti képviselőt – az Országgyűlés elnöke javaslatára az Országgyűlés 131.000 forinttal illetve 50.000 forinttal (szumma: 181.000 forint) bírságolta meg, mert súlyosan megsértették a Ház rendjét.
antiszemitaA jelenlegi magyar törvényhozás és igazságszolgáltatás igen furcsán bánik az antiszemita atrocitásokkal.
Nagy füsttel, ám kevesebb lánggal égő tüzekből tucatnyi van az országban…
Deutsch Tamás bátran „fenyegetheti” a saját kormánya által odaállított főügyész dirigálta ügyészséget – akár 72 órával vagy 168 órával.
Martonyi elzarándokolhat Izraelbe… és Rogán a Jobbik ellenes tüntetésre.
vagy Köves Slomo rabbi nyilatkozhatja elegánsan DT pandant-ját, miszerint
„Véget kellene vetni az ügyetlenkedésnek (sic!) Kuruc.info ügyben”
857470_10152011459234640_1451318320_o
A sikertelenségnek és az érdekképviselet igencsak gyenge színvonalának rengeteg oka lehet, ám az egyik legfontosabb, hogy a zsidó szervezetek mennyire tudják vagy ne tudják érvényesíteni elvárásaikat, akaratukat és etikai értékeiket.
Az Alaptantervben… háááát… nem igazán sikerült…
A goj motorosok gettóbeli felvonulását – egy civil kezdeményezésnek köszönhetően – sikerült megakadályozni…
Valójában látványos és nagy sikert – sajnos – nem sikerült véghezvinni.
c_morricone_sorstalansagHeisler András MAZSIHISZ elnök most éppen küzd azért, hogy a józsefvárosi (zsidó) emlékmúzeum, a „sorsok háza” tematikáját jóvá hagyó szakmai bizottságba egyáltalán tudjon a zsidó hitközség delegálni tagokat, mert még onnan is kihagytak „bennünket”…
(Egy szubjektív megjegyzés engedtessék meg nekünk a sorsok háza elnevezéssel kapcsolatban… Egy szó mintha kimaradt volna: a „zsidó” szó . Azaz nem „zsidó sorsok háza”, hanem sorsok… Ja, és Kertész Imre meg egyébként sem érdekel bennünket a maga „sorstalanságával”… – Ennyit az „akarat erejé”-ről) 
Pontosan tudjuk, hogy legjobb lenne egy erős és autentikus szervezet által irányított közös fellépés és érdekérvényesítés… Erős emberek és határozott hang.
Ohhhh… naiv álom…
Ameddig – az egyébként teszetosza – zsidó szervezetek között az agresszív és professzionális médiamegjelenéseivel illetve kormányzati hátszelével önmagát pillanatok alatt vezető szerepbe lavírozó „nonprofit” TEV alapítvány és az általa létrehozott – majd 41.790.000 Ft + áfa kormányzati támogatással kistafirungolt – hangzatos nevű Brüsszel Intézet Nonprofit kft. irányítja az antiszemitizmus elleni közbeszédet és ad(hat)ja meg az egyik első lökést az állami és igazságügyi szerveknek, addig – szerintem – sok jóra – ezen a téren – nem lehet számítani…
Miért is írunk ilyen durva és csúnya dolgot?
(Mert az olvasók egy része biztosan ezt fogja gondolni…)
Sajnos pont ez a hanukia-döntögetés és annak elmaradt retorziója mutatta meg ennek az eddig fennálló rendszernek a végtelen gyengeségét és eredménytelenségét.
És ez csak egy csepp volt abba a pohárba, amiben már van ezernyi…
Mert mit üzen valójában a magyar kormány?
wass_leadkep_takaro_marc15

 • Gárdaavatás a Hősök-terén?
 • Wass Albert-kultusz (lásd fénykép) a nemzeti alaptantervben?
 • Nyírő botrányos újratemetése?
 • Bayer Zsolt gyűlöletkeltő cikkei?
 • Jobbikos igazgató kinevezése egy közpénzből finanszírozott színház élére?
 • Az államtitkár Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata állami kitüntetésben részesítette azt a Petrás Jánost, aki a Magyar Gárda hivatalos indulójának a szerzője, és a szélsőjobboldal emblematikus, nyíltan uszító figurája.
 • M. Szabó Imre szélsőjobboldali publicista kitüntetése (tőle nem szívesen idézek be cikket, mert nem szeretnék kurucos portálról idelinkelni)
 • stb, stb

Mi ebben a probléma? A teljesség igénye nélkül…

 • A TEV létezése valójában legitimálja azt a kormánytechnikát, amely a társadalmon belül a zsidóság sorsára kifejezetten kedvezőtlenül hatnak.
 • A TEV kiegyezésre és együttműködésre törekszik azzal hatalommal, amely hatalom nyíltan, hol kódoltan az antiszemitizmust gerjeszti.
 • Semmilyen kritikát, véleménynyilvánítást nem gyakorolnak a kormánypárttal szemben, súlytalan és szervilis magatartást tanúsítanak.
Úgy gondoljuk, hogy nem lehet éles bírálat nélkül hagyni és kompromisszumot kötni, amíg a jelen helyzet fennáll – egy zsidóság sorsáért felelős szervezetnek!
Komoly felelőssége van a zsidó szervezeteknek abban, hogy tisztázódjanak ezek a kérdések, s addig nem lehet hiteles sem a kormánypolitika, sem a Tett és Védelem Alapítvány, amelyik hallgat.
Megkérdezte már a Tett és Védelem Alapítvány, hogy Wass Albert és Nyírő miért került be a NAV-ba?
És ha igen, akkor adtak erre elfogadható választ valaha is a Tett és Védelem Alapítványnak?
Másik oldalról, ha az antiszemitizmus elleni harc „kemény ökle”, a Tett és Védelem alapítvány az említett, kormánytámogatott Brüsszeli Intézet kft. felettes éne, akkor a zsidó érdekérvényesítés megosztásának és (esetleges) megvásárlásának vádját nehéz lesz lemosni a kormányzatról… illetve a partneréről.

Mit látunk? A kormány letudja a kötelességét…
Kész a monitoring, azaz sajtófigyelés havi 5-6 oldalban…
Lehet mutatni mindenki felé… Igen, mi megtettük, figyelünk rá…
(Igaz, a „Brüsszeli Intézet” – jelen pillanat (és a feljebb mellékelt link) szerint – 4 hónapos lemaradással küzd, annak ellenére a szerződés 2.3.g pontja szerint a havi jelentést minden hónap 15. napjáig teljesíteni kell…)
antiszemitaszovÁm a másik, és talán a legkomolyabb probléma, hogy akinek a kiemelt (banner) mottójában az található, hogy:
„a jogellenességgel szemben kizárólag a jog keretein belül lehet fellépni”, az nem érti az antiszemitizmus kezelésének az alapvetését.
Törvénnyel (joggal), feljelentésekkel, bírósággal stb nem lehet betiltani az antiszemitizmust.
Ennél sokkal több kell. Prevenció, oktatás, és olyan projektek, amelyeket más zsidó szervezetek már évek óta csinálnak, igaz keveebb csindarattával, és még kevesebb állami támogatással.
Itt nem csak a hallgatásról (és a nem beszélésről) van szó, hanem a tények, a valós helyzet elkendőzéséről. Azaz kormány mosdatásában is kiveszik a részüket, és ez már több annál, mint hallgatni!
Megtévesztő és hamis képet festenek a kormányról, mindezt egy zsidó szervezet, nem teheti meg, márcsak a saját gyermekei és unokái érdekében sem.
Lehet „ügyetlenkedés”-nek nevezik a tudatos elhallgatást, vagy, büszkén kiáltani a világba, hogy egy, azaz egy „komoly” büntetést elértünk, miszerint egy antiszemita tettért XY 120.000 forint pénzbírságot kapott… (azaz egy antiszemita mondat, egy kormányellenes mondat 66,3%-át éri…)

A TEV mit tesz az ellen, hogy felnőjön egy olyan nemzedék, akik Nyírőn, Horthyn és Wasson szocializálódnak?
Ennek beláthatatlan következményei lesznek!
(A MAZSIHISZ többször felvállalta ezt a „kellemetlen” szerepet… egykettő három – stb – nem is fekszik olyan jól bizonyos helyeken, ám a lelkiismeret ezt követeli egy felelős zsidó érdekvédelmi szövetségtől.)

fortelyosfelelemkd-copy-d0000BD7C1a84f6c56dac
És visszatérve a kurucinfora…
Egy őszinte viccel lezárva ezt az egyébként nagyon komoly kérdést.
Talán egyszer meg kellene kérdezni a péntek esti zsinagógai padtársunktól, aki a tavalyi esztendőig, 6 éven keresztül volt a jobbik alelnöke és 4 éven keresztül a párt elnök-helyettese, hogy ő hátha tud valamit arról, hogy ki és mit csinál azon a jobbik közeli internetes portálon…
És ha már tud, akkor megtérése jeléül mondja már el a rendőrségen is…
Nagyon szép és igaz a talmudi zsidó bölcsek megfogalmazása, amit Köves rabbi a fentebbi cikkében mottóként idéz:
„nem a tolvaj a hibás, hanem aki rést hagy a falon”
és
„az őrszemek mind vakok, semmit se vesznek észre”
Hát ők az őrszemek, akik vakok, mert azok akarnak lenni!

Megosztás

5 thoughts on “Eszter és Zoli rejtvénye — mi a különbség a két kép között?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük