„Minden mindennel összefügg” még a Kazinczy utcában is!

Hogy valami klasszikussal kezdjem ez írásomat, íme:

„Az nem lehet, hogy ész, erő,
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.”

Bekövetkezett, amitől már 2 éve oly sokan tartottunk: a lubavicsi haszid szekta magyar leányvállalata, a 100% NER kompatibilis Emih bekebelezte a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközséget (MAOIH).
A lelakatolt kapu szimbolummá vált.

Ám egy nappal később már a „lakatlevágás” lett a vezető hír.
Ezt a képet a Kazinczy utcai zsinagóga mellett, a lakat-levágáskor készítették…

Ő itt Oirechman Shmuel, Köves Slomó feleségének testvére.

És éppen fenyegetve közeledik a fényképész felé…

Szóval ő lenne a magyar autonóm ortodoxia második embere.

Régen még jóban is voltunk, ám a mai napon már letiltott a Facebook lapjáról, amikor az első kazinczys sábátját (ön)dicsérő posztja alá odaírtam a misna örökérvényű mondatát, miszerint
„az a micva, amelyik egy bűn (lopás) által valósul meg, az nem micva!”

A Misna szerint lopott lulávval ékeskedni és azt lelkesen rázni az Örökkévaló előtt nemhogy nem micva, hanem éppen ellenkezőleg: bűn.

A második képen már nagyon csúnyán néz.
És mögötte a sámesza természetesen mindent vesz a telefonjával.

Ám számunkra most a harmadik kép a legizgalmasabb…
És a gondolatsor, amit most elmondok, szomorú példája annak az ősi állításnak: „minden mindennel összefügg”

A képen – fehér kipában – a „mi” Marcink látható.
Vagyis valamikor még a „mi” Marcink volt, hiszen évtizedekig a Mazsihisz jogásza volt. Egy emeleten dolgoztunk hosszú éveken keresztül.

Az ő személye és aktivitása – véleményem szerint – magában hordozza az egész rendszer működését és fonákságait.
Nézzük meg, merre is járt az elmúlt 2-3 évben, hiszen ez időben bejárta Bácskát és Baranyát…

Hangsúlyozom, ez az írás nem róla szól!
Ő számomra csak egy olyan katalizátor, ami által valamennyire láthatóvá válik, ami a honi zsidóságban zajlik!

Haladjunk kronológikusan!

1)
2021. január 31-én Deblinger Eduárd korábbi MAOIH elnök elszámolta magát, és 18-7 arányban leváltották az elnöki pozíciójáról. (A szombat cikke elég jól elemzi az ortodoxia már akkor is vállalhatatlan posztkommunista, antidemokratikus működését)
Az új elnök a nyiltan Köves (EMIH) párti Deutsch Róbert vállalkozó lett.

1)
A mi Marcink, immáron a MAOIH jogászaként – zoomos közgyűléseken – jogi hátteret adott ahhoz és aktívan levezénylete, hogy az ortodox hitközségbe olyan EMIH közeli tagokat, (pl a csengelei vágóhídon dolgozó embereket) vegyenek fel, akiknek azelőtt semmi közük nem volt a klasszikus magyar ortodoxiához.
Ezt a tagságbővítéses technikát, már láttuk a politikai életben. Ez nem megoldhatatlan feladat egy 30 tagú közgyűlésben.
Így a mi Marcink – biztos szavazói háttérbázis kialakításával – erősítette meg az EMIH ejtőernyős Deutsch elnök pozícióját.
És Deutsch még egy – már a politikában bevált – technikát bevezetett a rendszerbe: a régi tagokat egyszerűen be sem engedték. Sem a zoomba, sem fizikálisan az épületbe.
Akinél a biztonsági őr, annál a hatalom…

2)
Mindeközben a mi Marcink ügyvédként ott ült velem szemben a PKKB Markó utcai tárgyalótermében, amikor is a Sm. ügyben védte annak vádlottját.
(Tudjuk, ez volt az a szennylap, amelyik a Heisler András, Mazsihisz elnökről és annak holdudvaráról (rabbikról, elnökökről, így rólam is) írt náci stílusú karaktergyilkos álhíreket.)
Ugye értjük a parabolát?
A Mazsihisz szervezetét támadó honlapot gründoló ember ügyvédje – a Mazsihisz volt jogásza. 🙂 🙂
(Egyébként kevés annál kínosabb helyzet van, amikor két zsidó ül egymással szemben a bíróságon – és a keresztény bíró olvassa fel a gusztustalanabbnál gusztustalanabb sorokat abból a szennylapból.)

3)
És ott a Markó utcában – a mi Marcink távollétében – az dr. Bodó Kristóf ügyvéd vette át a védelem „nemes” feladatát, aki kb. ugyanekkor, mint az EMIH/MAOIH közös ügyvédje benyújtotta a jeruzsálemi bíróságra a hírhedt „milliárdos keresetet” a Mazsihisz ellen.
Ne feledjük, ekkor még csak 2 hónapja elnök a Deutsch. Az ejtőernyősnek gyorsan meg kell szolgálnia az ölébe hullt tisztséget.
(Érdekesség, hogy ezt a pert a Magyar Nemzet az igencsak egyértelmű
„A Mazsihisz rátámadt a másik két hazai zsidó egyházra”
címmel publikálta.)
A kormánymédia bájairól később még szólok…

4)
Térjünk vissza a Kazinczy utcába!
Amikor az EMIH ejtőernyős Deutsch kegyvesztett lett, akkor az ügyvédje, a mi Marcink átsétált néhány utcát és beállt jogászként régi barátja, a 4 éve még névtelen rágalmazó leveleket küldözgető Keszler és bandája mellé, hogy ezúttal már a korábbi kenyéradóját, Deutschot szorítsák ki a hatalomból.
És meg is tették…
Pontosan ugyanazok az emberek szavazták ki Deutsch elnököt a hatalomból, akiket korábban közösen léptetettek be. (És akkor Deutsch elnök kézjegyével szentesítette a közgyűlés felbruttósítását.)

Az eredmény:
Óriási többséggel lett Keszler Gábor az ortodox hitközség elnöke. (Érdekesség, hogy ő abban a pillanatban még a bzsh elöljáróságának és közgyűlésének is a tagja volt, ami elvileg kizáró ok, ám ez itt kit érdekel?).
Az elnök helyettese (a komisszár?): a fenti képen látható echte hábádos Shmuel Oirechmann, Köves sógora.
A mi Marcink ismét jó lóra tett.

Deutsch elnök a saját bőrén tapasztalta Danton, Robespierre és Saint-Just híres gondolatát: „A forradalom felfalja saját gyermekeit”…
1793/94-ban ki is végezték mindhármat.
És még valami…
Aznap Deutsch megtanulta, hogy minden hűbéresnél létezik még hűbb hűbéres.
(Én már csak azt kérdezném meg Tőle: Most is azt gondolja, hogy megérte BG-t és BR-t, 5 gyermekével együtt kirúgni az azóta is üresen álló – általuk bérelt – hitközségi lakásból, csupán azért, mert ki merték venni a gyermekeiket a haldokló ortodox iskolából?)

5)
Ohh, a régi „szép” idők!
Emlékszem, hogy a Bzsh elöljáróságában 4 éven keresztül – fizikálisan – is velem szemben ült az „ellenzéki” négyes, – középen Keszlerrel. Mindig viccesen tömbben szavaztak.
Érdekesség, hogy abban a 4 évben mellettem a mi Marcink ült, mint a htk. jogásza. Vidám 4 év volt. Szép emlék, amikor órákon keresztül kerestünk közösen a feleségének méltó ajándékot… Ám azok az idők elmúltak. Én ugyanott ülök azóta is.

6)
Mindeközben Marci nem adta fel „neológ” oldalát sem, hiszen lelkes szerzője annak a kormánypénzből fenntartott „neológ” honlapnak, amelyet a Mazsihiszből kirúgott, plagizáló kecskeméti rabbi gründolt.
Ám ez a szervezet nem kettejük játékszere, hiszen a projekt fölött alelnökként a nyugdíjas pécsi Schönberger rabbi, és a nagykőrösi elnök: dr. Feldmájer bábáskodik.
Míg a kecskeméti hitközség elnöke, a Mazsihisz elnöknek aspiráló Grósz Andor is tovább finanszírozza a rabbijának eme Mazsihiszt napról napra megkérdőjelező, azaz az egyházat gyengító aktivitását.

Amikor Róna-Rosta kézfogóról beszélünk, picit nézzük meg a „big picture”-t. A közép-magyarországi régió (Grósz-Róna-Feldmájer) trió több helyen mozog együtt!
Például egy jól fizető állami alapítványban: a Páva utcai Holocaust Közalapítványban, aminek Grósz a kuratóriumának elnöke – immáron 8 éve. Mellette Feldmájer kurátor, Róna pedig FB tag. (Lásd mellékelt alapító okirat 6. és 12. oldala!). Nemes egy összetartás! Jó pénzért!

Hálás csapat ez a kecskeméti!
Tökéletesen vette át a kormány narratíváját és az elvárása szerint egymás mellé helyezte a holokauszt és az ateista korszak pusztítását. Láthatóan és boritékolhatóan nem fog bennük csalódni a főszponzor!

7)
Ám a mi Marcink, a neológia utáni pszeudó-lelkesedését összeköti a hivatalos neológ egyház gyalulásával is.
Példaként csak a legutolsó írását idézném, amiben „véletlenül” (khm…) éppen a mazsihiszes Kácsor Zsoltba szállt bele…
A mi Marcink lelkesen védi meg a Mussolini életrajzát magyarra fordító Kosztolányit.Tudom, nehéz megérteni – és ezt ő maga is megírja – , hogy lehet valaki bármilyen zseniális költő, ám ha közben rajong Mussoliniért, akkor az egy picit beárnyékolja az életrajzát…
Legközelebb majd Wass Albertet fogja védeni? Kácsor Zsolt most róla írt cikket!

8)
Csak emlékeztetőül…

Miért is fontosak ezek a picinyke pontok? Mert látjuk kialakulni az alternatív neológiát!
Rostástul, Rónástul, Feldmájerestül, Grószostul, minden rövidlátó barátjukkal együtt…

Róna vállalhatatlan írásai és interjúi csupán arra voltak jók, hogy a Mazsihisz tekintélyét aláássák és a neológ mozgalmat – a közvélemény szemében nevetségessé tegyék.

Ezeket az írásokat a kormánymédia természetesen címlapon hozta le és végigpörgette a saját komplett média rendszerén…
(Apropó, nehogy azt higgye valaki, hogy a Magyar Nemzet olvasói tudják, ki a Radnóti, a Heisler vagy a Róna!
Ezek a cikkek csak az antiszemita hangulatot gerjesztették, és a kormány a jól ismert „oszd meg és uralkodj!” elvét alkalmazta, amikor több száz millió forinttal finanszírozta meg Róna csipet csapatát.)

(Rövid összefoglalás erről a korszakról: https://www.szombat.org/politika/a-heisler-rona-vita-es-a-partos-kormanysajto ) A cikkben látható az a csodálatos emléktábla is, ami a kecskeméti zsidó hitközség dísztermében díszeleg.

10)
Mindeközben a hatalom, a pórázon rángatott rabbiját éppen a nacionalista CPAC-ra rendelte oda szónokolni. Ezek a megjelenések azért fontosak, mert a hatalom így is meg akarja mutatni, hogy e honban milyen béke és boldogság van…
Hát igen, jól megfizették a rabbi szolgálatát… 3 szónoklat = 1 Kazinczy?
(Esetleg budaházy is ott volt a fórumon, ha már szabadon engedték?)

11)

Amíg Köves milliárdokért roadshow-zik, addig az önmagát „professzor, doktor”-nak nevező, ám bizonyítottan plagizáló rabbi a miniszterhelyettes asszonyhoz kéredzkedett be, hogy aztán ővele a „neológ zsidóság értékei”-t megvitassa…

Természetesen mindenki oda jelentkezik be, ahová akar, de már többször leírtam: a NER rendszerében csak egy Mészáros Lőrinc és egy Köves Slomó van. Lehet mantrázni és ismételgetni a kövesi mondatokat, attól az ember nem lesz Köves, legfeljebb közröhej tárgya.
És mindenki, aki ennek az ellenkezőjében bízik, az kóros politikai vakságban szenved.12)
És már csak az utolsó kérdés van hátra:
Mindez a balhé miért éri meg Kövesnek?
Miért jó neki, hogy majd’ az összes magyar zsidónak hányingere lesz, amikor meglátja ezt a Köves – Keszler – Rosta – Szalai csapatot?
A válasz egyszerű: az ingatlanvagyon és a hatalom birtoklásának toxikus élménye.

Ott vannak a vidéki temetők százai, az épületek százai. Ezeket természetesen nem lehet megenni, ám erre hivatkozva – a vazallus lojalitásért cserébe – milliárdokkal lehet ismét kitömni a NER egyházat.
És innentől már a szokásos forgatókönyv:
– a pénzek egy részéből építenek majd lombkorona sétányt kerítést is,
– a másik részét beboritékolják és megcímzik,
– a harmadik részből vesznek maguknak egy új tisza táskát.
Majd az egészet sikerpropagandaként publikálják a saját honlapjukon, amit rögtön átvesz a kormány médiabirodalma.
Oszt’ jónapot!

13)
És mi köze az egésznek a mi Marcinkhoz?
Hogy ő is pontosan tudja, hogy nem fog itt megállni a kormány az emih, hiszen minden hatalon számára az az jó, ha csak egy kézben tartható erő (?) marad.
A mi Marcink csak áll a Dob-Kazinczy sarkon. Fején egy bármikor levehető fehér „neológ” kipa. Se szakáll, se cicesz, se fehér ing+öltöny.
Ő a láthatatlan, lecserélhető zsidó.
Ő ezt tudja pontosan, csak még nem meri megérteni. Pedig már megtanulhatta volna, hogy bármikor lecserélhető egy budaházyra.

„Onnan” sok jót ne várjunk.
Maradunk saját magunk – saját magunknak, mint a zsidóság történelmének 3 évezredében.
A Mazsihisz csak a közössége erejében bízhat, azt kell építeni és nem a bármilyenkori hatalom szeszélyes kívánságait kell lesni.
Aki mögött nincs közösség az csereszabatos és lecserélhető, aki mögött valós embertömeg áll, az sohasem lesz megkerülhető. Ez a Mazsihisz feladata.

+1)
De nehogy bárki is azt higgye, hogy ettől a zsinagógafoglalástól egy zsidóval is több lesz majd az EMIH-es zsinagógákban vagy a Kazinczyban.
Az Emih virtuális business egyház volt és az is marad. Lehet neki újságja, rádiója, tv-je, alumíniumgyára, szállodája, vágóhídja, meg mit tudom én mije. Semmit sem ér vele, mert a zsidó közösség írtózik tőlük.

Állami milliárdokból lehet csinálni szuperjó performance-okat, habzsi-dőzsit adni a betévedőknek, business osztályon utazni New Yorkba.

Magát ortodoxonak és autentikusnak hazudja, miközben a vezetősége nemes egyszerűséggel vette semmibe a legmagasabb szintű jeruzsálemi ortodox vallási bíróság döntését.

Emlékszünk?
Pár sorral feljebb írtam, hogy az Emih (és Maoih) 2 éve szintén a jeruzsálemi bírósághoz rohant, hogy a neológia pénzét elvegye. Akkor a Mazsihisz kinevette ezt a próbálkozást.
Na ja, akkor még jó lett volna az Emihnek a jeruzsálemi bíróság itélete, ma már – amikor ellenük ítél – ők nevetik ki őket. Csak van egy óriási különbség: ők ortodox zsidók, ortodox diplomájuk van. Elvileg Oberlander képviseli itt az izraeli rabbiságot.
Ám ezek után, ki tudja, hogy meddig…

Ám, hogy csak ismételgessem saját magamat: ha a Mazsihisz önálló, összetartó, öntudatos, akkor erőssé válik!
Akkor jöhetnek bárkik is, nyomulhatnak a valakik és a senkik, büszke érzés lesz az önazonos Mazsihiszhez tartozni.

És még valami:
rabbikat gyártani és exportálni lehet tucatszámra.
Én is csináltam 8-at a Midjourney AI-vel.

De ettől nem lesz több zsidó…
Mert van, amit nem lehet legyártani: a hitelességet, az odaadást és az alázatot.
Ez érezhető, Heisler András szenvedélyes posztjában, ahogyan ő reagált a történésekre.

Mi ezt tudjuk adni!

Megosztás

4 thoughts on “„Minden mindennel összefügg” még a Kazinczy utcában is!

  1. Rabbi keserü a szám ize,én nem igy nötem fel,a baj,hogy slomoék bármit meg tehetnek,ha a hatalomnak az érdeke is ugy kivánja,de itt vagyunk,élünk,és kitartunk aMAZSIHISZ mellett.

  2. Rabbihoz illő és a normális zsidókhoz méltó tartalommal szóló írás. Újabb pontként javaslatom: Heisler elnök posztját „kiáltványként” kell közzé tenni, hogy mindnenki aláírhassa és kimondja a magyarországi zsidók zéró tolarenciát hirdetnek minden további ner-állami beleszólás, biztatás és kövesítés ellen…
    Politzer Tamás

  3. A közösségépítéshez el kellene gondolkodni a nők szerepéről, az OR-ZSE helyzetéről — pl. hogy miért nem ad tanári diplomát a judaisztika szak, amikor vallástanárra az állami iskolákban is szükség van –; a reformközösségekkel való kapcsolatról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük