Bárány vagy farkas? Ki is az a Róth Zsolt valójában?

Antiszemita fenyegatést kapott egy újságíró az írásáért. Ez borzasztó.
Megpróbáltam utánajárni, mi is történhetett.
Korábban beszéltem több „nagy” emberrel mindkét oldalról. Ők arra bíztattak, ha bármi olyat látok – bármely oldalon -, ami az antiszemitizmussal kapcsolatos, bátran szólaljak, vagy írjam meg. Most ezt teszem.

Előzmény:
2021. december 27-én megosztottam a Facebook lapomon egy véleményt Veszprémy László „should a homophobic and antisemitic politician defeat hungarian pm viktor orban” című írásával kapcsolatban, amiben félelmeimet írtam le az általam „bumeráng újságírásnak” nevezett technika miatt.
Amitől tartottam, hogy izraeli véleményvezér online/print újságokban elhelyezett cikkek visszaidézésével akarják majd a 2022-es választást befolyásolni.

Karaktergyilkos szándékkal több tipúsú tényt lehet terjeszteni egy emberről. Íme 3 jellemző példa.
1)
Ha valakiről azt írják, hogy ápolatlan vagy lenézi a beosztottjait, ezek az emberi minőségéről beszélnek. Csúnya dolog, ám lehet rajta változtatni.
2)
Ha valakit bűncselekménnyel vádolnak (adócsaló, veri a feleségét, pedofil, stb), az már egy minőségi zuhanás. Ha rágalom, akkor maga a vádló követ el bűncselekményt, irány a bíróság!
3)
És végül jön az „antiszemita kártya” bedobása. A jolly joker. Ez nem bűncselekmény, hanem csupán érzelmi kérdés, aminek hallatán – a jobb érzésű emberek lelki szemei előtt – feltűnnek Auschwitz és Európa füstölgő kéményei.
Igen, ezzel az „Ő EGY ANTISZEMITA” billoggal ki lehet valakit írni az európai emberek közösségéből – legalábbis normálisabb helyeken.

Ezt a cikket most ezért írom, mert hiszem, hogy a 20. század után az antiszemitizmus vádjával nem lehet blöffölni vagy bármilyen önös érdekből azt használni.
Nem létezhet olyan „magasztos” cél, ami megengedhetné, hogy ebben az országban – csupán politikai vagy egyéb remélt céljaink elérése miatt – valakit egy szintre süllyesszünk Hitlerrel vagy Szálasival.

A zsidó nép szenvedését, szeretteim halálát vagy Izrael államának szentségét senki se használja fel politikai célokra!

A Times of Israel – bölcsen – eltávolította az írást, valószínűleg miután a szerkesztősége meggyőződött arról, hogy a cikk tartalma több kérdést vet fel, mint választ.
Erről több magyar médium is beszámolt: (pl. HVG & Szombat & Kibic, stb.)

Ezek után a cikk szerzője két dolgot tehet:
1) behúzza fülét és farkát, hiszen nem oly rég ő is használt furcsa kifejezéseket mint pl.: „belpesti értelmiségi gondolkodás„.
2) ellentámadásba lendül, tudván, hogy – mint a print Mandiner (KESMA) egyik megbecsült munkatársa – , számíthat a kollegiális támogatásra.
A második út mellett döntött a szerző:
És megjelent az írás:

A CÍM:

EGY NAGYON ERŐS ÉS FÁJDALMAS RÉSZ AZ ÍRÁSBÓL:

Azaz a másik embert (MZP-t) nyilvnosan leantiszemitázó (és lehomofóbozó) újságíró, most áldozattá vált.

Ám nekem az írás következő két gndolata lépte át az ingerküszöbömet.
(1) A ténymegállapítás, miszerint az őt szidó emberek „ellenzéki olvasók / aktivisták”,
illetve, hogy
(2) A szerzőt lezsidózzák és még antiszemita kommenteket is kapott.

A saját (2) pontomra inkább nem írok semmit, mert nem szeretnék arról sem írni, hogy vajon mit érezhetett MZP, amikor a talán legolvasottabb amerikai/izraeli zsidó újságban azt olvassa önnönmagáról (VLB tollából), hogy ő egy antiszemita és meleggyűlölő.
Ezért most nem érdekel, hogy VLB-t lezsidózzák (felzsiózzák?) egy kommentben. Ezt el kell viselnie. Véleménynyílvánítás.

Ami engem nem hagyott nyugodni, az az (1) rész, hogy valaki nyilvánosságra hozta a lakcímét és megfenyegette.
Ilyet nem csinálunk!
VLB-vel hosszú évek óta bimbózó kapcsolatunkra való tekintettel elkezdtem keresni a kérdéses kommentet, hiszen a szerző, VLB erre a Facebook kommentre építi az egész
„ÉN VAGYOK AZ ÁLDOZAT”
attitüdjét, amitől pár perc múlva már visszhangzott a jobboldali média, ám nem találtam.

Végül dr. Politzer Maymon Krisztina, az „izraelinfo.com” szerkesztője segített és küldte át nekem az eredeti hozzászólást, amire Veszprémy László Bernát hivatkozik, ugyanis – az eredeti cikkből ez nem derült ki – de az ő oldalukon volt kint a botrányos mondat – ám mindösszesen pár másodpercig(!!!!)

Politzer Maymon Krisztina vette észre,
Politzer Maymon Krisztina készítette a képernyőfotót,
és Politzer Maymon Krisztina törölte rögtön.
(Ott van alatta héberül az időpecsét: „lifné miszpár snijot – azaz néhány másodpercet volt kint).
Azaz – Politzer szerint, – ha logikusan gondolkodunk, akkor ezeket a kommentet senki sem láthatta, csak ő, illetve akik kitették.

Még egy kérdés:
Ki ez az izraelinfo, és miért pont az ő lapjukra tették ki ezt a provokatív kommentet? Mert – többek között – ők is írtak a Times of Israelnek, hogy szerintük mire használja fel a szerző a cikket és az izraelinfo cikke alapján számolt be erről a magyar sajtó. Ezen ominózus cikk alatt lett volna a lentebbi komment, ha a szerkesztő azt rögtön le nem veszi.

Íme VLB cikkében idézett, ám ezeddig láthatatlan komment:

Róth Zsolt…
ízlelgetem a nevét.
Olyan zsidós…
Róth, Weisz, Grűn…
Sőt ez a Róth Zsolt olyan bennfentes, hogy tudja a szerző lakcímét és az email címét. Rá is kerestem erre a mindent tudó gonosz „ellenzéki olvasóra / aktivistára” a Facebookon és megdöbbentő dolgokat találtam róla.

Lelkes Neokohn, TEV, és Mandiner rajongó.
Sőt olyan, aki – mint kiábrándult (megtért) baloldali – különböző zsidó csoportokban kormánypárti cikkeket helyez el.

Kimásoltam néhány megosztott lapot és „Róth Zsolt” hozzá fűzott felvezetőjét:
(Higgyel el a kedves olvasó, nem válogattam, hanem egymás után így jöttek az írások a telefonomon… – 4 neokohn, mandiner és TEV), de ebből van még tucatnyi…

:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen, Igen, épül egy profil…
Látjuk, íme a csalódott baloldali szavazó, Róth Zsolt, aki már annyira megvilágosult, hogy szakmai alapon nyiltan betámadja akár Novák Attilát, (akivel 2020 szeptemberében Veszprémynek már nyílt konfliktusa lett) vagy Karsai Lászlót, a hazai történész szakma ismert nagyágyúit.

A VLB gyülőlő Róth Zsolt külön ajánlja majd többször is ír a „A magyar-zsidó történelem szerelmesei” csoportba.

Az már csak véletlen egybeesés, hogy eme FB oldal utolsó rögzített cikke, pont VLB könyvének dicsérő recenziója:

Ráadásul a VLB gyülölő Róth Zsolt egyszer még VLB cikkét is megosztotta egy zsidó lapon: Azaz nagyon úgy tűnik, hogy ez a „Róth Zsolt” nem egy kósza „ellenzéki olvasó / aktivista, aki haragszik a kormányhoz közel álló kutatóra és a jobber szellemi bázisokra, hanem „Róth Zsolt” egy tudatosan felépített karakter, aki szándékosan primitivizált nyelvezettel és helyesírási hibákkal dolgozik.

Ez már csak azért is érdekes, mert 1956-ben született (ennek lesz még szerepe!!!) Róth – a saját profilja szerint – egyetemet végzett.
(A kedvencem az, hogy marxizmust tanult… És igen! Íme valaki megteremtette a kiábrándult, „abszolút” baloldali gondolkodó archetipusának facebookos profilját!)

És a kedvencei magukért beszélnek.
Mondhatnók, igazi zsidó „szakbarbárrá” vált Róth Zsolt, szinte más már nem is érdekli ezt az ellenzéki embert.

DE!!!
Álljunk csak meg egy pillanatra!!!

Amikor 2018. május 30-án és 31-én posztolt (próbálván felépíteni a saját történelmi és ideológiai hátterét, hogy ezzel is elfogadtassa magát az olvasói előtt), akkor így írt önmagáról:
„…MAGAM IS KISGYERMEKKÉNT ÉLTEM MEG A HOLOKAUSZTOT…” 
„…MERT EGY MAGAM FAJTA HOLOCAUST TULÉLŐ HALT MEG…”
(És most engedjük el a tényt, hogy 1 nap alatt elfelejtette, hogy a holokausztot melyik írásmóddal is írta előző nap.)

Most akkor 1956-os születésű a mi kedves Róth-unk, vagy mégsem?
Azaz Róth Zsolt valamikor hazudik! (És ez tényközlés!)
És akit egyszer hazugságon kapnak, annak miképpen higgyük el a többi mondatát? 

Mindezek után térjünk vissza az eredeti kérdésünkre!

Az a véleményem, hogy ezek a tények önmagukért beszélnek: egy láthatóan fake-profilról fenyegették meg Veszprémy László Bernátot!
Egy olyan profilról, ami már évek óta működik és építi fel saját magát.

Kitalált álneves, ám valós értékrenddel bíró „profil”:
kritikus zsidó történész, Neokohn és Mandiner cikkek nyílvános megosztója, fellépése óta felvállaltan jobboldali gondolkodó.

Miközben ezt az írást írom, megjelent egy állásfoglalás a Magyar Nemzet hasábjain, amit azonnal átvett tucatnyi más on line médium.
Azaz, most már „a gép forog, az alkotó pihen”.

Ennyi összegyűjtott tény után talán beláthatjuk, hogy egy Róth Zsolt profil mögül fenyegető ember borzasztó, üldözendő és 100%-ban elitélendő egy mondatos hozzászólását – több flekkes cikkbe átformáló Veszprémy László Bernát újságíró lett a jobboldal aktuális mártírja, akit az „ellenzéki olvasók / aktivisták Facebook kommentben halálosan megfenyegettek.

ITT SZERETNÉM ISMÉT KIEMELNI, HOGY EGYÜTT ÉRZEK MINDENKIVEL ÉS TÁMOGATOK MINDENKIT, AKIT VALLÁSA, SZÁRMAZÁSA, POLITIKAI MEGGYŐZŐDÉSE, MEGJELENT ÍRÁSAI VAGY NEMI IDENTITÁSA MIATT BÁRMILYEN ZAKLATÁS IS ÉR.

Most már csak azt kellene tudnunk: ki ez a Róth Zsolt?
Ki az a figura, akinek idióta, fenyegető írását felhasználva az eredeti „Times of Israel” cikk-botrány megfordult, és a Marki Zay-t, egy világhírű zsidó médiumban nyiltan leantiszemitázó szerző (VLB) „hivatalos áldozatává” vált MZP bosszúéhes hordáinak, az „ellenzéki aktivistáknak”?.

A kérdést már csak félve teszem fel, hogy lehetséges-e, hogy az első olvasatban valóban fenyegető másfél mondat, – amiről ma olyan sokon beszélnek – , mégsem életveszélyes fenyegetés, hanem valami teljesen más?
És lehetséges, hogy Róth Zsolt – nem is Róth Zsolt?
És amit látunk, az csak sok-sok tükör között felszálló füst és nem is igazi tűz?

És még egy utolsó gondolat:

László Bernát,
Ha a számítógépét, amin az emailek vannak beviszi a rendőröknek, akkor ők biztos el fogják fogni a fenyegetőket, hiszen egy elektromos levél annyi információt hordoz a feladójáról, a küldés helyszínről, a küldő számítógépről, amit mi el sem tudunk képzelni.
Hasonlóan a Róth Zsolt névvel posztoló ember össze (!) bejelentkezési IP címe, számítógépe MAC címe és minden adata pár perc alatt a szekértők kezében lesz.
Én most egy picit azért félnék „Róth Zsolt” helyében.

Annál is inkább, mert egy képzett bűnűgyi profilelemző (és nem egy olyan botcsinálta, mint én) pár perc alatt elmondja, hogy ki is ez az ember.
(Nekem van egy tippem, arra, hogy ki is Róth Zsolt, de azt inkább nem írom le, bár ha van vér a pucájában, akkor válaszol nekem, a privát chaten írt üzenetemre…)

És hogy mivel zárjam az írásom?

Kedves László Bernát,
ne féljen!
Én érzem, hogy az álnéven írogató „antiszemita” „ellenzéki” kommentelők nem olyan bátrak, hogy az ember szemébe merjenek nézni! (Nem véletlenül írnak álnéven)
És itt és most felajánlom Önnek és családjának, hogy ha veszélyben érzik magukat, vagy bármilyen atrocitás fenyegetését érzik, hozzám, (értsd, a lakásomba (800 méterre lakunk egymástól)), éjjel-nappal jöhet.
Komolyan!
Ígérem, megvédem az antiszemitáktól.
Ebben évezredes rutinunk van.


(Ez a körforgás egyébként legyen tanulság mindenki számára. Aki az egyik nap még farkas, abból másnap menekülő nyuszi válhat, ám fordítva is előfordulhat.
Sőt, akár harmadszor is fordulhat a sors kereke.
Éppen ezért tartsa magát távol az ember mindenféle veszélyes tűztől. Nem éri meg a kockázat, mert a félelem sokkal fájdalmasabb élmény lehet, mint a tűz közelségének a  tudata.)


Fontos infok:
1) Ez a cikk egy véleménycikk, azaz semmi tényállítást nem tartalmaz, csak kérdéseket vet fel.
2) Ez az én privát blogom, azaz nem képviseli semelyik szervezetnek sem a véleményét.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük