Így néz ki, amikor valaki – butuska módon – meg akarja hamisítani a MAZSIHISZ felmérését.

foreveraloneAz elmúlt mintegy fél esztendőben rengeteg kérdés és megkeresés érkezett a MAZSIHISZ vezetéséhez. Egy része kritikával figyeli a MAZSIHISZ munkáját (bojkott, stb), mások reménykedve (nyitás a civilek felé, stb).
Éppen ezért a MAZSIHISZ vezetése – szakértők segítségével – elkészített egy teljesen anonym – google alapú – kérdőívet, amiben a legfontosabb kérdésekre próbált választ kapni – a közössége tagjaitól.
Természetesen a MAZSIHISZ vezetése is tudta, hogy a kérdőív nem reprezentatív, ám mindenképpen ad valamilyen támpontot a további munkához (az elemzés itt látható).
A felmérés, – úgynevezett – hólabda technikával működött, azaz a belső körből elindulva egyre nagyobb nyilvánosságot kapott, hiszen a kérdőívet bárki továbbküldhette – kvázi bárkinek, és nem volt  biztosíték arra, hogy egy olyan – akár szélsőjobboldali kör – is elkezdi kitölteni, ami a kutatás eredményét esetlegesen felborította volna.
A kérdőív elemzői természetesen bíztak abban, hogy rögtön észre veszik, hogy hol van az a pont, amikor a kérdőív már kontra-produktívvá válik, és akkor terveik szerint leállították volna a válaszok elemzését.
A MAZSIHISZ vezetése nagyon bízott abban, hogy a válaszolók megértik, hogy ez az anonym kérdőív kizárólag a magyar zsidóság jelenéről és jövőjéről is szól, és éppen ezért a kitöltők – őszintén töltik ki a kérdőívet!
Mint írtam, a válaszok egy zárt és anonym google táblázatba érkeztek be, egy időbélyeggel, amit nem lehet megváltoztatni. De minek is kellene, hiszen ez a felmérés nem téttel bíró választás, hanem csupán egy információ-kérés volt.
Hát nem így történt…
A „troll” nem szélsőjobbról érkezett.
Idemásolunk 3 bájos részt a felmérés – eredményéből, amelynek részletes elemzése és összefoglalása néhány nap múlva nyilvános lesz.
A sok-sok kérdés közül, valakiknek ez az 5 kérdés nagyon fontos volt:Mazsihisz_Felmeres_FurcsaSorok_141204A lelkes kitöltő
1)
december 1-én éjjel nem tudott aludni, és éppen ezért december 2-án hajnalban 0 óra 20 perc és 0 óra 52 perc között 2-3 percenként újból nekifogott a kérdőív kitöltésének. (Kb. ennyi idő volt a kérdőívet kitölteni).
16-szor ment végig rajta.
2)
Majd december 2-án ebédidőben (11 óra 4 perc és 11 óra 21 perc között) kitöltötte még 13-szor
Itt már látszik, hogy eközben még 2 valaki kitöltötte a kérdőívet.
3)
Majd az ebéd után kávézás közben (12 óra 36 perc és 13 óra 18 perc között) ismét nekiült és még 8-szor kitöltötte.
A kedves kitöltőnek a válaszai elég sablonosak voltak – miszerint
– a BZSH megítélése 2014 őszén NAGYON JÓ
– Heisler András EGYÁLTALÁN NEM ALKALMAS a MAZSIHISZ vezetésére,
– Heisler András EGYÁLTALÁN NEM JÓL képviseli a MAZSIHISZ érdekeit,
– Schwezoff Dávid megválasztása a BZSH ügyvezető igazgatójának, NAGYON-NAGYON JÓ döntés volt.
– Schwezoff Dávid, BZSH ügyvezető igazgatónak EGYÉRTELMŰEN NEM KELL lemondania a pozíciójáról.
A lelkes kitöltőnek a tolla sem remegett meg… (illetve egyszer 2-est ütött be 1-es helyett)
Összefoglalva, amikor a MAZSIHISZ vezetése ezt a kérdőívet kitalálta, kettős reménye volt:
1)
Szerette volna megnézni, hogy a magyar zsidó közösség mit gondol a MAZSIHISZ munkájáról és az elmúlt hónapok zsidópolitikai csatározásairól.
A választ, több, mint 500 válaszadótól megkapta.
2)
Bízott abban, hogy a kérdőívet kitöltők épelméjűek és felelősséggel bírnak a magyar zsidóság jelenéért és jövőjéért, azaz nem akarják meghamisítani egy kutatás eredményét, hamis válaszokkal vagy többször kitöltött kérdőívvel.
A válaszok megjöttek.
Természetesen ez a 37 válasz nem nagyban befolyásolta a végeredményt, hanem csakis arra mutatott rá, hogy vannak olyan emberek, akik még egy egyszerű kérdőív kitöltését is harcnak, háborúnak fogják fel, ahol mindenképpen nyerni kell és az általuk vizionált ellenfelet véleményét agyagba kell taposni.
Tényleg sajnálom…
Vagy inkább nevessek?
the-possession-05
A MAZSIHISZ vezetése hálásan köszöni mindenkinek, aki a kérdőívet komolyan kitöltötték, és így is hozzájárultak ahhoz, hogy a döntéshozók – legalább részben – megismerjék a „nép hangját”.
És a felmérés készítői ezúton is elnézést kérnek azoktól a vidéki hitközségektől, akiknek a kérdőív végén – a statisztikai részben – helyhiány miatt nem lett felsorolva a nevük.
Itt szeretnénk pótolni, és számukra is megköszönni a segítséget!
Nyíregyháza, Nagykanizsa, Kaposvár, Sopron, Mosonmagyaróvár, Győr, Veszprém, Békéscsaba, Szolnok, Hatvan, Tokaj, Székesfehérvár, Szombathely, Hódmezővásárhely, Szentendre.

Megosztás

5 thoughts on “Így néz ki, amikor valaki – butuska módon – meg akarja hamisítani a MAZSIHISZ felmérését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük