Vajon mit lehet tenni a tudatos – akár állami szintű – történelemhamisítás ellen???

02-auschwitz-birkenau-holocaust-www.krakow3d.comA kormányzati portál világgá kiáltja Hende miniszter szavait, miszerint:
„Recsk ugyanolyan gyászhelye az ezer esztendős magyar történelemnek, mint a muhi puszta, a mohácsi mező, a doberdói fennsík, a Don-kanyar, vagy auschwitzi tábor”
mondta 2013. szeptember 7-én a honvédelmi tárca vezetője.
Kedves dr. Hende Csaba miniszter,
Még mindig azon gondolkodom, hogy ezt az égbekiáltóan butus dolgot (azaz hazugságot) előre megfontolt szándékkal írták le az Ön szövegírói, vagy önmaga találta ki, saját kútfőből.
Bár igazándiból mindegy, hiszen Ön elmondta… Mert akár át is ugorhatta volna…
De akart mondani egy nagyot, egy olyan velőset, hogy lássák a zsidók is, hogy a kormányzat figyel rájuk…
Ám azt pontosan látja minden gondolkodó ember, hogy a vészkorszak relativizálása, és ezzel párhuzamosan a Horthy korszak felemelése – jelen pillanatban – a kormányprogram egyik – hivatalosan ki nem mondott – célja.
A kormányzó szobraival, az utcák „zsidótlanításával” (Pesti Barnabás, Frankel Leo, Mónus Illés, stb), a Tormay szobrokkal és Nyírő Józsefekkel…
Tudom, kell a népnek mítosz és kell a mitikus korszak, ami felé zárkózni lehet.
Tudom, hogy az ország történelme nem sok ilyet tud felmutatni István királyon, Mátyás királyon és a területvisszarabló bécsi döntéseken kívül, ezért az országgyarapodás eme legutóbbi módját kell csodásnak beállítani.
És ebből következőleg, akik ezeket a területeket 1945-ben elvették tőlünk – ti. a ruszkik – ők lettek az abszolúte gonoszak.
Értem én, értem.
Értem a Trianon megemlékezéseket, még akkor is, amikor 2013-ra Magyarország és Románia, sőt már a francia kisváros, Versailles hírhedt kastélya, Trianon is egy, és ugyanazon – határok nélküli – országgá vált, az Európai Unióvá.
gefangene-auschwitzDe amit nem értek, hogy ehhez a hazafias fájdalomhoz minek kell Auschwitz-ozni???
Miért kell belehazudni a világba?
Azzal együtt, hogy tudjuk, ez az egyenlőségjel bizonyos körökben nagyon jól hangzik…
fasizmus = kommunizmus…
Auschwitz = Recsk
Szeretnék néhány segítő szót küldeni a minisztérium munkatársainak az internet (Wikipédia) világából:
1) – Recsk
„A szovjet Gulág-táborok mintájára szervezett táborban, a bírósági ítélet nélkül idedeportált mintegy 1500 fogvatartottat, minimális létfeltételek között dolgoztatták folyamatosan a kőbányában. A rabokat sokszor állati kegyetlenséggel fenyítették, kínozták, éheztették.”
2) – Auschwitz
„Mivel a németek igyekeztek megsemmisíteni az auschwitzi tömeggyilkosság bizonyítékait, az áldozatok számát lehetetlen pontosan rögzíteni. Az első kísérletek, hogy összeszámolják a halottakat, a bűnösök, elsősorban Rudolf Höß vallomásán alapultak, aki a halottak számát 2,5-3 millióban adta meg… 1983-ban George Wellers francia tudós becslés 1,613 millió halottról beszél, ebből 1,44 millió zsidó, 146 000 lengyel
Természetes, hogy fáj Kistarcsa és fáj Recsk, ám a két internálótábort egybemosni Auschwitz-cal nem csak történelmi analfabetizmus, hanem szerintem már kimeríti a holokauszttagadás bűnét is.pope-at-auschwitz1Csak azt nem értem, hogy miért nem tudja vagy miért nem akarja elővenni valamelyik tanácsadó legalább Google képkeresőt vagy a fentebb már idecitált Wikipédiát, aminek az első sorait idéztem, és azt megnézni, esetleg elolvasni…
És akkor talán rájönnek a szövegírók, hogy Auschwitz, az nem egy csata helyszíne, mint a Muhi vidék, Mohács, vagy Doberdó, és Auschwitz, nem a Don kanyar, ami az idióta Horthy kormányzó által az orosz frontra – a halálba – vezényelt II. Magyar Hadsereg katonáinak és mellettük a majd’ 20.000 fegyvertelen munkaszolgálatos temetője.
Auschwitz, az Auschwitz…
Auschwitz, a megsemmisítőtábor, amit kizárólagosan azért hoztak létre, hogy megsemmisítsen.
Auschwitz az európai és a magyar pusztítás és pusztulás szinonimája.
És amikor elkezdik relativizálni a holokausztot, és ezzel együtt Auschwitzot, akkor minden gondolkodó embernek meg kell állnia, és azt mondania: Állj! Eddig és ne tovább!
Miniszter Úr,
A sértettek jogán azt kell, hogy Önnek mondjam: a demokrácia nem taktikai patikamérleg, és nem játék, hogy osztok egy lapot ide is és oda is…
Kérem, tegye meg a megfelelő lépéseket!
Az auscwitz-birkenaui tábor árammal ellátott dupla kerítése:4
Egy fennmaradt kép Recskről:19.,Recsk _tabor_keritesen  kivulrol

Megosztás

34 thoughts on “Vajon mit lehet tenni a tudatos – akár állami szintű – történelemhamisítás ellen???

  1. Visszajelzés: Hende: Recsk ugyanolyan gyászhely, mint Auschwitz | Szombat Online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük