Nem akartam elhinni… Egy nehéz kedd…

Amikor megkaptam a rendőrségi behívót, és másnap felraktam a blogomra, majd pénteken besétáltam a rendőrségre, nem is gondoltam, hogy ez lesz belőle…
Lehet, hogy sokan még mosolyogtak is azon, hogy a kis hiperaktív rabbicskát majd most jól helyreteszi a rafkós ügyvéd. Csak elfeledték, hogy az elszabadult egri hajóágyú mindenkire lő.
Amikor erről elkezdtem írni, videót feltölteni (lásd korábbi bejegyzéseim), hirtelen észbe kaptak, hogy akár jó poén is lehet, ha személyes adattal való visszaélés miatt két év börtönnel megfenyegetnek, (hiszen úgysem kapnék annyit).
És csak a barátaim hívták fel a figyelmemet arra, hogy súlyos precedenst teremthet az esetem, amikoris az államigazgatás fenyegetően beavatkozik egy felekezet vallási ügyeibe.
Mert mi lesz, ha beüt a precedens, hogy könnyedén rabosítani lehet egyházi vezetőket (ref, rkat, zsid, stb), ha azok vallást igazoló papírt kérnek be a híveiktől, esetleg még utána is néznek, hogy nem hamis-e az a papír … A végső aláíró elnökökről és az igazgatókról nem is beszélve…
Akkor mostantól meneküljenek a teológiák és az egyházi iskolák vezetői is? …hiszen ők naponta hoznak ilyen döntéseket, különösen az eskető és a temető lelkészek…
Remélem nem lesz ez így…
Ám ehhez gerincesnek kell lenni…
A hitközség vezetése természetesen pontosan tudott róla, hogy büntetőügy van (lesz) ellenem. Már egy hónapja a blogomon van, hogy egy másik, ugyancsak EO által indított büntetőfeljelentés, ami miatt már áprilisban bekérték tőlük a személyes adatainkat… Bár az „csak” egy rágalmazási per lesz, de a feljelentő ugyanaz.
Emlékszünk?
Annak az ügynek is a kiindulópontja – az igencsak furcsa módon lezajlott – 2011-es hitközségi választás. Arról, és a benne lévő szereplőkről már elég sok médium beszámolt… (itt és itt és itt, valamint itt és itt, stb, stb.)
Miért idézem azt a pillanatot most ide?
Mert azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a nevezett, aki az egész választási trükközést végrehajtotta, időközben kegyvesztett lett.
Na ja…
És időközben mindenki számára kiderült, hogy nem csak „akkor” és „ott” játszott cinkelt lapokkal…
Az egykori hitközségi jogász most már bosszúra éhesen perel és feljelent mindenkit, mindenhol, és egyre feljebb megy. Most már azokat is támadja, akiknek azt a kis hírnevet köszönhette, amit anno megszerzett magának. (És saját butus dolgai miatt el is veszített)
Több ezer blog-megtekintés után, igen nehezen – a Rabbitestület jóváhagyásával 🙂 – a hétfői napon beállt mögém a a MAZSIHISZ. Az ügyvezető igazgató utasította a hitközség jogászát, hogy segítsen engem az „ügyben”.
Pedig ott volt mellette a „jóakaróm”, aki óva intette, hogy ha esetleg mégis elítélnek, akkor a hitközség egy „bűnös” mögé állt be…  no comment…
Az üzenet (remélem) egyértelmű mindenki számára:
A zsidó hitközség kihátrál a bukott jogász zavaros ügyletei mögül, és inkább mellém áll a vallásgyakorlás szabadságát veszélyeztető, hatósági önkénnyel szemben.
Én nem vagyok jogász, és nem értek a jogi csűrcsavarokhoz.
Rabbi vagyok. Hiszem, hogy mindvégig rabbiként és emberként jártam el ebben a kényes ügyben, melyet mostanáig senki nem hozott nyilvánosságra.
A papírokat bizalmasan, négyszemközt mutattuk be E.O. rabbijának és munkáltatójának.
Utána én is, és egy rabbitársam is felhívtuk, hogy felajánljuk a rabbinikus segítségünket, az ügy diszkrét, az érintett méltóságát maximálisan tiszteletben tartó megoldása érdekében.
Ő azonban nem élt a lehetőséggel, inkább a rendőrséghez fordult, hogy elégtételt vegyen rajtam vélt érdeksérelméért.
Talán nem is számított rá, hogy ilyen nagypolitikai vihart fog kavarni  kicsinyes bosszúvágyával, hogy az egész ország nyilvánossága (a híradó 7. percétől (visszaszámlálás 21. perce)) az ő kétes hírnevén fogja köszörülni a nyelvét. Persze nem csoda, hogy ismét elszámította magát, hiszen már a Mazsihisz ügyvédjeként is nem egyszer vesztes perekbe manőverezte a hitközséget.
Remélem, most a túloldalon sem jár sikerrel.
A vallásszabadság és a zsidó hagyomány nem eladó.

Megosztás

One thought on “Nem akartam elhinni… Egy nehéz kedd…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük