BÉT SÁLOM – FRANKEL GYEREK TÁBOR — AMI EGYEDÜLÁLLÓ A VÁROSBAN

CIMG0991KÖZEL ÖTVEN GYEREK ÉLVEZHETTE A SOKSZÍNŰ PROGRAMOKAT, A TANULÁST, MINDENT, AMIT SZÁMUKRA A ZSIDÓSÁG JELENT
(A Breuerpress cikke alapján)

Kezdődik a Bét Sálom-Frankel zsinagóga közös nyári táborának második turnusa

Hagyomány a jelenben, jelen a hagyományban. Ezt a címet is adhatná a Bét Sálom zsinagóga által szervezett nyári tábor, amely nagy sikeréhez idén csatlakozott a Frankel zsinagóga is. Közel ötven gyerek élvezhette a sokszínű programokat, a tanulást, mindent, amit számukra a zsidóság jelent.
565656Az újbudai Bét Sálom zsinagóga és az budai Frankel zsinagóga sok mindenben különbözik a többi hazai zsidó intézménytől. Példának okáért abban is, hogy nagyon sok kisgyermekes szülő látogatja őket rendszeresen. Ez adta az ötletet Radnóti Zoltán rabbinak, a Bét Sálom zsinagógából (maga is gyakorló kisgyermekes szülő), hogy a közössége tagjainak nyári gyerektábort szervezzen. Két sikeres “újbudai” év után, idén már a másik budai zsinagógával, a Frankellal közösen vágtak neki a szervezésnek és a két rabbi Verő Tamás és Radnóti Zoltán szellemi vezetésével indult el a nyári tábor.
531803_10151766725769640_1683033818_nMint Radnóti Zoltán elmondta, pontosan tisztában van azzal, hogy a nyári szünet az a furcsa valami, ami a gyerekeknek rövid, ám a szülőknek nagyon hosszú, és komoly gondot jelent ezeket a heteket-hónapokat tartalmas nyári programokkal megtölteni. „Mi erre vállalkoztunk, nekünk nagy örömet okoz a gyerekzsivaj, s az különösen nagy öröm, hogy ezek a gyerekek a játékon, a játékos tanuláson keresztül ismerik meg a zsinagógát, tudják, itt számíthatnak mindenkire. Napi háromszori kóser étkezést biztosítunk a gyerekeknek, nem beszélve arról, hogy a táborozók kétnyelvű oktatásban is részesülnek. Ezt persze nem olyan iskolásan-szigorúan kell elképzelni, hanem játékosan, vidáman.”
CIMG1034A nyári tábor első turnusában, a legnagyobb melegben sem tétlenkedtek a gyerekek, a rájuk vigyázó pedagógusok, a két rabbi. Minden nap megtanultak valamit a hagyományokból, ugyanakkor voltak uszodában, kalandparkban, és még számos színes programon vehettek részt.
Verő Tamás szerint a második turnus is szolgál majd nagy meglepetésekkel, s már nagyon várják a gyerekek is a programokat. „A gyerekek többsége már tapasztalt táborozó, de szerencsére vannak új érkezők is. Magam is kíváncsi leszek a hétre, mert van olyan esemény, amely nekem is meglepetés lesz. A „régi táborozók” már kívülről fújják az imákat, azt gondolom, az újaknak is könnyű lesz megtanulni mindent.”
CIMG0935Radnóti Zoltán szerint, a táborozás díja nem kiugróan magas, az átlagnál is kevesebb, de azzal is tisztában vannak, hogy akadnak, akiknek ez is gondot jelent. „Nem engedhetjük meg, hogy bárki is a pénz hiányában maradjon le a táborról, ezért komoly támogatást nyújtunk minden rászorulónak.”
A Bét Sálom és a Frankel zsinagóga nyári táborának mindkét turnusára már hetekkel ezelőtt túljelentkezés volt, éppen ezért  – a terveink szerint – jövőre már 3 turnussal indul Budapest egyedüli zsidó nyári tábora.
Fényképek az első turnusról.
CIMG1002
Megosztás

2 thoughts on “BÉT SÁLOM – FRANKEL GYEREK TÁBOR — AMI EGYEDÜLÁLLÓ A VÁROSBAN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük