Nesze neked zéró tolerancia!

Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer

Ezt mondja Polonius a Hamletben, sajnos ezt a mondatot manapság is egyre többször lehet mondani. Most én is beszállok a sorba. Megint és ismét egy országos médium kapcsán vagyok kénytelen.
És a „rendszer”-t most másképpen értelmezem. Előre felépített és engedélyezett kommunikációról van szó.

Az elmúlt hónapokban két cikket is írtam ebben a témában.
Egyszer Szakály Sándor „őszinte” elszólása kapcsán,
Másodszor pedig Szabó György őszinte és félelmes kirohanása kapcsán.

Megint a Hír Tv…
Most éppen egy újságíró és két közgazdász elmélkedett a világról és mi sem természetesebb, hogy megint szóba kerültek a zsidók és velük együtt azok a megátalkodott antiszemiták.
És persze az is természetes (?), hogy manapság már az a szöveg megy, hogy aki antiszemita, az csakis „baloldali” lehet, mert ők utálják Izraelt.(Vagy Soros)

Mit mondjak, nagyon épületes beszélgetés volt, ám engem megint leginkább a beszélgetés szereplői döbbentettek meg. Kiket hív meg beszélgetni az egyik állami televízió, hogy beszélgessenek a zsidókérdésről.

Bayer Zsoltra most nem szeretnék szót pazarolni, őt ismerjük.
Nálánál sokkal érdekesebb volt a másik két stúdióvendég:
Boros D-8 Imre egykori miniszter és
Bogár László egykori államtitkár.
Túlságosan magas labda lenne ezredszer is felemlegetni az 1989 előtti múltjukat, ám ami ennél is kellemetlenebb, az a jelenük.

Az elmúlt években megtanultuk, hogy az emberi emlékezet igen lukacsos. Gyilkosokból hősöket kreálnak, és az áldozatokat meg igyekeznek annullálni. 

Ám az internet az nem felejt!
Keresgéljünk csak egy picit!
Azt mondta Bogár László – nem is olyan nagyon régen -, ahogy azt a Magyar Narancs 
idézte: (kiemelések tőlem)

„A globális, na, nem mondom ki, mindannyian tudjuk, a globális akárkicsodának” a mesterkedéseiről van szó, a láthatatlan világbirodalom cselszövéséről, amelynek célja, hogy egymilliárdra csökkentse a Föld népességét. A fenti részleten Bogár éppen azt fejtegeti, hogy ez a nyilvánvaló szándék, mármint a háttérhatalom népirtó tevékenysége nem várt hatással fog járni, mert a népességfogyás majd nem áll meg egymilliárdnál, és azok is belehalnak, akik kiagyalták. Ahogy fogalmaz: „Akár zsidó, akár nem, ugyanolyan mocskos halált fog halni, aki ezt elindítja.”

Most persze megvádolhatnak azzal, hogy én csupán a liberális, sorosista oldalról idézek, ezért szeretnék egy „igazi”, egy rendes, egy valóban “hiteles” oldalt is beidézni:

“Egy szélsőséges iszlám terrorista- konstrukció számára ugyan éppen Izrael lenne logikailag a fő célpont, ám a derék Iszlám Állam még attól is tartózkodik, hogy akárcsak a legcsekélyebb verbális inzultust kövesse el Izrael állam ellen. De ez nyilván csak a véletlenek fatális összjátékának a műve.
A másik elgondolkodtató mozzanat, hogy miközben a nem létező világerő fenti osztagai azt kívánják velünk elhitetni, hogy már zajlik is minden idők legvéresebb globális összecsapása a terrorista iszlám és a kereszténység között (az iszlám bevándorlás ebben az olvasatban Európa megszállása), a bevándorlás legfőbb globális támogatója mégis egy Soros György nevű személy, akiről közismert, hogy nem moszlim hitű.
Egyelőre talán ennyi elég is annak érzékeltetésére, hogy miként vegyül-örvénylik napjaink széteső világában (v)álság és valóság.”

A fenti sorokat a Magyar Hírlap oldalán lehet olvasni. (ám annyira találó volt a cikk, hogy még a “betyársereg” honlapja is átvette.(linket szándékosan nem írok))

Ám derék Bogár László, reneisance emberként már művészi szinten is hirdette a „valóságát”, amely műsorról még az index.hu is hosszan írt.

“Színházban tárták fel a „valóságot”
Budapest, Paulay Ede utca

Október 24-én számolt be az Index egyik szerzője, hogy az Újszínház Pénzfolyó című előadásán járt október 21-én, amelyben Dörner György színész, Bogár László közgazdász és a Hungaro együttes működött közre.

Bogár László kifejtette, hogy onnan kell kezdeni a gondolatmenetet, hogy pár ezer éve volt a Földközi-tenger keleti szélén egy nép, aki rájött, hogyan igázhatják le a világot.
Szerinte három titkuk volt, és ezeket el is árulta.
A Nép – amelyiknek Bogárék, saját elmondásuk alapján, valamiért nem mondhatták ki a nevét – arra jött rá, hogy uralmuk alá kell hajtani a kereskedelmet, mert ott mozognak az áruk.
Aztán a pénzt, mert ott mozognak a „szimbolikus áruk”.
És végül a médiát is uralniuk kell, mert ott mozognak a szimbólumok szimbólumai. Más típusú érveléssel is megtámogatta a titkokat. Elmondta, hogy ide kapcsolódóan melyik a Biblia egyik legfontosabb jelenete: amikor Jézus kiűzi a kufárokat a templomból. Méghozzá azért, mert ott megjelenik mindhárom említett titok: a kereskedelem, a pénz és a média.”

Ez a kis performance oly’ annyira bicskanyitogató volt, hogy már kénytelen volt foglalkozni vele a napjainkra már szinte teljesen kormányfüggővé lett Tett és Védelem Alapítvány, (amely a manapság leginkább a baloldali antiszemitizmust hangsúlyozza).
A TEV rendszeres havi jelentései egyikében, (2015. októberében) is
rögzítették a fentebb olvasható esetet.

Zéró toleranciát hirdet a kormány apraja és nagyja.
Miniszterek és államtitkárok örömmel fényképeztetik magukat zsidónak látszó emberekkel, és osztják meg a képeket az amerikai, a nyugat európai vagy izraeli médiában.

A kérdéseket nem én teszem fel, hanem mindenki. Én csak artikulálom:
1)
Nem ciki a Hír Tv-nek (és a döntéshozóinak), hogy a fentiek szerint virtigli antiszemitával (antiszemitákkal) mondatják fel az új szövegeket?
2)
Nem ciki a Hír Tv-nek (és a döntéshozóinak), hogy azt feltételezik az emberekről, hogy hülyék és még a számítógép kezeléséhez sem értenek?
3)
Nem ciki mindez azoknak, akik akár csak egy picit is hozzájárulnak, hogy ez a rendszer így működjön?
4)
Nem ciki a Hír Tv-nek (és a döntéshozóinak), hogy azt a látszatot akarják kelteni, miszerint ezek az emberek, – az egyik pillanatról a másikra – zsidóbaráttá és zsidószakértővé változtak váltak?
5)
Nem zavarja őket, hogy most éppen az a hivatalos politikai álláspont, miszerint a magyar és az izraeli (zsidó) kormány egymással jó barátságban és szövetségben van?
6)-7)-8)-9)-stb.
Ezernyi miért… de legfőképp, miért lehetnek olyan hangadók és véleményvezérek a médiumokban, akiknek a legfőbb vágya az árkok még mélyebbre ásása, ami 
minden gyűlölet és rasszizmus alapja.

És most és megint és folyamatosan ezt kell tegyem? Írogassak antiszemita és fajgyűlölő közszereplőkről?
Nagyon u
nom már.

Keresem a zéró tolerancia kézzelfogható eredményét. Mert azzal, hogy szögesdróttal zártuk körbe az országot, még nem fog megváltozni semmi sem, legfeljebb az ellenségkép.
Attól, hogy Soros Györgyből ördögöt kreált a hivatalos kormánymédia, nem lesz kevesebb gyűlölet az országban

Még akkor is, ha tudom, ebben az őrült beszédben van rendszer…

Nem lehetne legalább egész egyszerűen hiteles, valóban nem antiszemita emberekkel felmondatni a hivatalos mondanivalót?
Én magam már annak is örülnék.

Ám annak még inkább, hogy ha az antiszemitizmust nem kevernék bele a saját kétosztatú világukba. És igen, ha elmondanák, hogy ez a métely sajnos létezik, mindenhol megtalálható, függetlenül a politikai oldalaktól, és ez ellen küzdenének.

És a legboldogabb talán akkor lennék, ha mindezek mellett megszűnne a kettős beszéd. Ha végre abbamaradna, hogy a kettős beszédhez egyes zsidó és nem zsidó szervezetek asszisztáljanak a szelektív vakságukkal, a szelektív siketségükkel.

Meddig adnak és hagynak még szót azoknak, akiknek a szájából bármiféle zsidózás hallik?
A zéró tolerancia legyen már olyan evidencia, mint a lélegzetvétel. Azaz nem szavakban, hanem mélyről jövően.
(A képen Abraham Joshua Heschel rabbi és Martin Luther King látható, ahogy együtt vonulnak fel egy emberjogi tüntetésen.) 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük