Szexuális kapcsolat robotokkal? – a 24.hu honlap kérdése a lelkészekhez XXIX.

metal_points_holes_silver_background_18400_2560x1600Szexrobotok?
Micsoda?
Tényleg erre van szüksége az embereknek?
Hol van ebben a lélek?
Mit szólnak ehhez a lélekkel foglalkozó emberek a lelkészek, a vallások tanítói?
Most megtudhatja.
Az ember tényleg nagyon különös lény. A vágy meg aztán még különösebb dolgokat hoz elő belőle. Főleg az érzéki vágy – de azért a többit se becsüljük le. Az eszközhasználat volt az, ami egy bizonyos ponton kiemelte az embert az állatok sorából. Csodás dolgokat alkotott, meg persze szörnyűeket is. Létrehozta, majd folyamatosan tökéletesítette és tökéletesíti gépeit, alkotásait, most pedig már emberszerű lényeket hoz létre, robotokat. Azért, hogy… Miért is?
Hát például azért, hogy segítsen neki a gyógyításban, a gyártásban, a bonyolult műveletek elvégzésében, segítsen a ház körül… és a hálószobában. Igen, eljutottunk odáig, hogy az ember megalkotta a szexuális szolgáltatásokat nyújtó emberszerű lényeket.
Lehet megbotránkozni, elszörnyülködni, meglepődni, elítélni egy biztos, most már ilyen is van, ezt is megalkották és lesznek, akik használni is fogják. Nemrégiben megjelent írásaink már bemutatták a jelenséget és egy szakértő véleményét is, most pedig megkérdeztük a vallások tanítóit, ők vajon mit szólnak ehhez?
Tudnak ehhez egyáltalán bármit szólni?
A konkrét kérdésünk így hangzott:
Mit szól ön ahhoz, hogy emberek robotokkal létesítenek szexuális kapcsolatot?
Ez is Isten műve lenne?
Van erre a jelenségre bármilyen válasza az ön vallásának?
Válaszom itt olvasható:
Már a kérdés feltevése is bizarr…
Alapelv, hogy az egészséges szexualitás, Isten ajándéka két szerelmes ember számára, hogy ezáltal kapcsolatukat az érzelmek mellett érzékekkel is csodássá tegyék.
A Tóra leírja, hogy az Örökkévaló kezdetben egy embernek teremtette a férfit és a nőt, majd utána választotta szét őket férfivá és nőve. Innen van az a mélyről jövő lelki és testi igény, hogy a férfi és nő minden pillanatban vágyja ezt az újraegyesülést.
Ez a szexualitás alapja, a vágy, hogy ismét „egy testté” váljanak, mint a teremtés pillanatában.
A zsidó misztika kiemeli, hogy a szexualitás az ember életének egyetlen olyan élménye, ami által Istenhez hasonlatossá válhat. Ez az „isteni” élmény adja a nemi intimitás eksztatikus élményét, hiszen a szerelmesek olyasmit tesznek, amit Isten is tett: teremtenek.
Sajnos léteznek különböző ön- és közveszélyes szexuális aberrációk. Az exhibicionizmustól kezdve a szadizmuson át, egészen a pedofíliáig, tucatnyi válfaja, amelynek egyetlen célja: a test – minden áron történő – kielégítése.
Ide tartozik, amikor valaki számára, akár kényelemből, vagy mert a „klasszikus” mód számára már nem elég izgató, bizonyos tárgyak válnak szexuális partnerré.
Természetesen ő nem esik szerelembe egy vibrátorral, egy plüssállattal vagy egy robottal, hanem ezeket a tárgyakat csupán arra használja, hogy önmaga számára szexuális élményt okozzon.
Ekkor kell belépnie a pszichológusnak vagy a lelkésznek (rabbinak) és mindenek előtt el kell mondania, hogy a szexualitás és az intimitás isteni ajándék és lehetőség, ám csak bizonyos körülmények megléte esetén tudja azt nyújtani az embernek, ami a benne rejtező valós és csodás isteni ajándék.
A szexualitás és az intimitás a test és a lélek különleges és egyedülálló találkozása. Két ember bizalma, szemérmessége, mértékletessége, önfeláldozása és elkötelezettsége.
El kell mondani, hogy az egyesülés fizikai gyönyöre csakis akkor lehet teljes, ha ott a szerelmes lélek gyönyöre is jelen van.
Ha a szexualitásból eltávolítjuk a lelket, és ha háttérbe szorul a bizalommal teli intimitás, akkor az egész olyanná válik, mint bármely más testi szükséglet, egy közönséges biológiai, génekbe programozott fajfenntartó „ténykedés”, ami egyszerű függőséggé válik, így állativá és ösztönlénnyé alantosítva az embert.
Már pontosan látjuk: egy látszólagosan ugyanolyan cselekedet képes bennünket az ég csillagai közé emelni, vagy akár a föld porába sújtani.
Végezetül ismét szeretném a Tóra szavait ideidézni: a Szentírás már az első pillanattól „megismerésnek” nevezi a párkapcsolatot. Csodásan fejezi ki a Biblia nyelve, hogy a „megismerés” szerves része a párkapcsolatnak: a „megismerés” bizalom a kölcsönös egybeolvadás és az egészséges szexualitás feltétele, ami csak ember és ember között létezhet.
A rabbi többi válasza itt olvasható.
A többi lelkész válasza a fentebbi kérdésre itt olvasható.

e813d9bde76a6a2df0e0111cf1e1572f——————————-

A cikk továbbpörgetése csak saját felelősségre!!!!

(18)

Japánban már kapható okostelefonra írt program és hozzá illő hardware…

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

0

 
 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük