Bejegyzés hirtelen felindulásból, amiben találkozik a BDSM mozgalom a palesztin zászlóval

Ez kép lett az izlandi együttes búcsú – záróképe a 2019. évi tel-avivi Eurovison fesztiválon.
Látszik, nagyon készültek a pillanatra…
A zászlót megvették, becsempészték, majd a kamerát kivárva kifeszítették, hogy lássa ország és világ, hogy ők még az ördög barlangjában is tudnak angyalok maradni.
Látszik, nagyon meg akarták mutatni, hogy ők vannak olyan eltökéltek és bátrak, hogy – kvázi vendégként – Izraelben fellépve – Izrael ellenes politikai állasfoglalással „köszöntsék” a nézőket.
Értelmes ember tudja, hogy ez vendégként egy kifejezetten bunkó dolog. Ezernyi lehetőség lett volna elmondani, megmutatni, hogy mennyire együtt éreznek a „szegény elnyomott palesztín néppel”.
Számomra, (és sokak számára) evidens, hogy sok sok ember számára ez a zenei csapat, ezzel a performance-al leírta magát. Mind emberileg, mind politikailag és egyébként mindenféle módon.
Ám az izraeli válasz nem maradt el: ők észre sem vették ezt a szintet.
Senki sem bántotta őket ezért, egy rossz szó sem hallatszott, egy rendőr sem jelent meg, hogy kitépje a kezükből a zászlót. (Pedig, talán szívük mélyén erre vágytak volna…)
Hiszen az egész izraeli szervezésű eurovision fesztivál pont erről szólt, hogy Izraelben tudják azt, hogy mindenki azt szeret, és mindenki úgy szeret, akit akar.
Ám a véleménye mindenkinek megvan.
És nekem – mint fogadatlan prókátornak – lenne ezen bagázs számára két tanácsom… Hátha elolvassák, amit írok…

Drága Művészkéim!
Legközelebb erre a két dologra gondoljatok, amikor Izraelt és annak politikai rendszerét szídjátok:
1)
Legyetek ilyen bátrak Gázában vagy Szíriában, hogy ott lengessetek egy „ellenséges” állam zászlaját. (Mondjuk el is kezdhetnétek egy kurd zászlóval Szíriában vagy Törökországban, vagy egy szivárványossal Irakban, az tényleg izgalmas látvány lenne és rögtön lenne reakció is).
2)
A fentebbi országok bármelyikének köztévéjében is próbáljátok meg előadni a számotokat, amiben az egyik férfi egy másik férfit simogat. Ja, és lehetőleg ebben a tetőtől talpig szadómazó (BDSM) ruhában.
Ismervén ezen országok hozzáállását a szexuális „kilengésekhez”, szerintem még a szinpadig sem jutnátok el.

Ajánlott cikkek az izlandi csapatnak, és a rajongótáborának:
1) Melegek kivégzése az ISIS által
2) Ahol még ma is halálbüntetés jár „érte”
3) És még néhány eset
És a cikkek után ajánlom mindenkinek a Madonna klippjében fellépő táncosok hátára varrt két zászlót. – Szóval ez a különbség a két közösség között!
Two of Madonna's backing dancers with Israeli and Palestinian flags emblazoned on their backs, Eurovision 2019 (photo credit: SCREENSHOT/KAN)
Ez a bejegyzés nem arról szól, hogy holnaptól mindenki ölelje a keblére a meleg társadalmat, hanem arról, hogy teremts egy olyan helyet a világban, ahol bárki – ha kedve tartja – a keblére ölelhet bármely barátját.
Végezetül „hallgassátok meg” az izlandi zenekar számát és nézzétek szeretettel az előadásukat!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük